Where is 2021? Hol van 2021?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Idén ügyességi helyett logikai játék a Where is… sorozatban

Where is 2021? Vajon hol is van már 2021? Már javában itt, és mit is csináltam eddig? Nem sok mindent. Kissé beragadtam a tavalyi évbe, amennyiben végigjátszottam egy rakat karácsonyi játékot. Ennek a játéknak a főszereplője is hagyományosan a Mikulás, aki keresi 2021-et. Évek óta platformerek jelentik a Where is… sorozatot, ezúttal egy logikai játékot sikerült Mateusz Skutniknak alkotnia, amely illeszkedik 2020/2021, illetve annak a fordulójának a hangulatához.

Where is 2021?
Ködös gdanski háztetők és a tanácstalan Mikulás

Kezdetben a festői Gdansk látképe tárul elénk, némi sejtelmes zenével és hanghatásokkal, Mikulás barátunk nem csinál mást, mint egy hintaszékben ülve lóbálja magát. Szóval ezúttal nekünk kell dolgoznunk… A látkép bizonyos pontjaira klikkelve azok felnagyítódnak, és össze kell szednünk a szétdobált tárgyakat, és logikai feladványokat kell megfejtenünk.

Az idegbetegségre való korai hajlam és a logikai játékok

Életemben nem hozott ki semmi annyira a sodromból gyerekkoromban, mint a logikai játékok, szóval kissé félve kezdtem neki, de annyira nem vészes, szerintem még viszonylag könnyű is, mint, mondjuk, egy ilyen szezonális játéktól elvárható. Meg kell keresnünk pár kéményfedőt, néhány csatornadarabot, meg pár digitális kódot a gdanski tetőrengetegben, és a helyére illesztenünk. Hagyományosan mindig végigjátszom a Where is… játékokat, ez idén majdnem elmaradt, részben a logikai játékok iránt érzett ellenérzésem miatt, részben azért, mert én sem igen kapartam még össze magam 2021-re, pedig ideje lenne. A Windows verziót ajánlom, ami biztonságosan fut, Linuxon nem igazán van tesztelve a játék, mert egy csomó minden kellene hozzá, hogy fusson, egyszerűbb, ha keresünk egy jó öreg, leharcolt Windows-os gépet, azzal nyomatjuk.

A festői Gdansk
A festői Gdansk látképe egy szmogos délutánon

Játék a játékban, avagy a szerző halála hogyan is értendő a strukturalizmus szerint

Valamennyire hagyományteremtő ennek a sorozatnak a bemutatása, a 2019-es részről is volt már szó itt. Ha fejlemény van, igyekszem szót ejteni róla. Végezetül én is egy játékra invitálom az olvasókat, egózás továbbra sem lesz a blogon, viszont elrejtem a bejegyzésekben a hogylétemre vonatkozó információkat, és aki ezeket összegyűjti, és esszé formában beküldi, egy wellness hétvégét sorsolunk ki a Fehér Egérben, majd ha kinyit. Ok? Én is ott leszek, kaktuszlével a kezemben… Ebből annyi a komoly, egyébként, hogy régóta tervezem, hogy egyéb témák kapcsán írom le a reflexióimat. Amúgy annyit elárulhatok első infóként, hogy gyógyszerváltással küzdök, és ma sikerült először egy hét óta magamhoz térni…

Addig is a Where is 2021? Hol van 2021? című játék letölthető a következő linkről.

Játék, Puzzle, Újév
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány / robi781030@gmail.com

Szólj hozzá Te is!