Világgép domain váltás

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Igazából utálom az ilyen szerkesztői üzeneteket (de csak akkor, ha én csinálom, a másokét bírom), de úgy érzem a szükségessé váló domain váltás miatt illik megszólalnom. Ez nem csak annyit fog jelenteni, hogy a vilaggep.hu átmegy majd vilaggep.com domain alá (talán átmenetileg, talán nem), hanem azt is, hogy a PHP-Fusion helyett WordPress lesz a blog tartalomkezelő rendszere, ami remélhetőleg megkönnyíti az életet.

Miért kell ez, miért van erre szükség?

  • Azért, mert az a web 1.0-ás webfelület, amit terveztem, nem jött be, részben azért, mert a PHP-Fusion egy elég instabil oldal, fejlesztése nehézkes. A WordPressen igyekeztem reprodukálni a megszokott felületet.

  • Azért is szükség van erre, hogy megjelenjünk keresőkben, és remélhetőleg a WordPress kezelőfelületén mindenkinek könnyebb lesz az élete, szerzőként és olvasóként egyaránt. Az utóbbi időben már én is csak úgy tudtam cikkeket írni a PHP-Fusion-ön, hogy elküldtem először saját magamnak.

  • Nem beszélve arról, hogy itt minden működik, annyi képet és oda illesztünk be, ahová akarunk, nem gond, ha videót kell betenni. A PHP-Fusiont már csak a gondviselés tartotta egyben, ez viszont működik is. Az adatbázis bármikor lementhető, a legtöbb tartalomkezelő által értelmezhető formában, szóval ha bármi gond lenne, a tartalom felrakható.

  • Egyelőre eléggé zavarba ejtő módon ez az oldal már tényleg a szobámból működik, de pánikra semmi ok, mert itthon már eléggé üzembiztosra fejlesztettem az informatikai dolgaimat. Mondjuk ennek ellent mondani látszik a wifi-routerként működő tabletem pszichiátrián betört képernyője, meg a kopottas, 32 bites laptopom.

  • Ööö, valószínűleg ez lesz a végleges oldal, amit évek óta próbáltam kikísérletezni/kifejleszteni, amin a bejegyzéseim összessége lesz látható. Külön köszönöm Vásárhelyi Beának, hogy bejegyzéseivel és gondolataival részt vesz az oldal életében! Mindig is örültem volna, ha valakivel munkakapcsolat fűz össze, most örülhetek, remélem, még sokáig.

Nem tartozik szorosan ide, de úgy érzem, el kell hogy mondjam, hogy az Undergroundon történő népszerűséghajhászás, érzéseim szerint nagyon a végéhez közeledik, bár jelenleg is van kint az Origón egy két napja ott lévő bejegyzésem. A mostani oldal azonban nem tagadja meg a szellemiségét, bár az antipszichiátriai dolgokat levettem (inkább viccesen hangzik egy skizótól, bár, ki tudja), azért odamondogatós bejegyzések lesznek. Inkább a boldogult Yesok projektre fog hasonlítani kissé, amit sokan eléggé szerettek, a mai napig nem értem, hogy miért, talán érdekelte őket az újságkihordás, amit akkoriban csináltam. Mindenesetre jobban, mint a skizofrénia. Ez van (,ezt kell szeretni).

Alkalom, Blog
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!