Úgynevezett “modern” antipszichotikumok

Úgynevezett “modern” antipszichotikumok

Fehérköpenyes bűnözés, illegális “koktélozás”, a betegek ellehetetlenítése, gyötrése

Reggel a buszon eszembe jutott Jacques Lacan személyiség elmélete, amit még irodalomelmélet órán tanultunk. Te hol helyeznéd el magad a skálán (neurotikus, paranoid, depresszív, skizoid)? Mondjuk, nem tudom, Lacan ezzel azt akarja-e sugallni, hogy senki sem normális, de szerintem igen… Mindegy, más téma:

1,5 mg Reagila aktivizál, tökéletesen jól hat, ha megmérgeztek valamilyen másik fajta antipszichotikummal vagy nyugtatóval. Az is a neve: Reagila = reagálsz tőle. Viszont 3 mg-tól kezdve már ez is szedál, teljesen értelmetlen nagyobb dózisban alkalmazni.
Az Abilify a képességek megtartását ígéri, az is a neve ability, abilify = képesség. Kissé mintha aktivizálna is, amitől megijednek, olyan, mintha nem tolerálnák. Alkohollal kombinálva egy idő múlva gyomorpanaszokat okozhat, illetve évekig tartó szedése kialvatlansághoz vezethet.
A Xeplion más mellékhatást nem nagyon okoz, mint a libidócsökkenést. A Risprdal modernebb, elviselhetőbb változata. Csak arra kell vigyázni, hogy ne koktélozzák be (pl. injekcióban), mert akkor a másik antipszichotikum vagy nyugtató hatása is hozzáadódik ehhez, és az már nem jó.
Nem mellesleg, tudomásunk van arról is, ha valakit közülünk “bekoktéloznak”, például az is leesett, amikor anthetylt kevertek az injekciómba beszélgetős terápia helyett, és az is egyből feltűnik, ha valakit nagy mennyiségű invegával “koktéloznak”. Csak annyit mondok, nagyon nem kéne. Nem szeretjük az ilyesmit. Live and let us live, ok?
Mint ahogy arról is tudomásunk van, hogy évekkel ezelőtt mindenkit abilify-on, illetve explemeden tartottak, csak nagyon elkezdtek “cincogni az egerek” az egyesületben, és visszavettek mindenkit xeplion és risperdal származékokra. Csak ne gondoljuk azt, hogy az ilyen “idővisszapörgetés”, elavultabbnál elavultabb gyógyszerek felirása nem tűnik fel senkinek… Az elavult, múlt század közepi sz@rokról már nem is szólva (haloperidol, cisordinol, & tsai) Csak annyi lenne a dolgod, orvos létedre, hogy ne árts, “do not harm”, nehéz?
Én viszont nem esküdtem fel semmi ilyesmire, és a kontroll oda-vissza játszik, ott vagyunk Nyíregyházán, Debrecenben, Sóstóhegyen… Figyelünk benneteket… “Szemünk a pályán…”, ahogy a bunkó szabolcsi mondás tartja… Azért volt jó az “orosz modell”, a “moszkvai iskola”, mert ott nemcsak “lassú skizofrénia” volt, de orvosok szankcionálása is. Instant műhibának minősül például a szemünkben a cisordinol, haloperidol-kúra, a több antipszichotikum alkalmazása, a koktélozás… Csak nehogy törvényjavaslatig menjünk el az ügyben, nem igaz, talán jobb lesz vigyázni… A gyámságotokat meg dugjátok fel magatoknak, meg még gondolom, elavult szar, önkényuralmi rendelkezések gyűjteménye…

Az orvosok “szerettek rajtam kísérletezni”, és egyszerre mindig csak egy antipszichotikumot próbáltak rajtam (mert nem is engedtek/m többet), hogy “tiszta” formájában tanulmányozhassák az ap-k hatását. Csakhogy én is eléggé jó megfigyelő vagyok, és sikerült összerakni 1-2 képet. A Mátrix-példánál maradva, a gépek azért alkalmaznak időpont-egybeeséseket, hogyha valami balul sül el a Mátrixban, vissza lehessen keresni az időben, hol rontották el, ez ugyanez, saját magamon, tiszta formájukban tapasztalva az ap-ket, vissza tudom idézni a hatásukat, és számot tudok adni róla? Hogy valami balul sült volna el a pszichiátrián? Hát, igen, folyamatosan, és már jó régtől fogva…

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.