Terry Davis és a TempleOS – második felvonás

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Na, kérném szépen. Kezdjük ott, hogy az előbb nyírtam ki a laptopomat, szóval most a Raspberry Piről pötyögök, ami elsősorban is egy szervergép. A napokban némi anomáliák léptek fel ezen az oldalon is, egyébként nem a CIA volt, hanem én zártam ki magam az adminisztrációs felületből, és jópár napig úgy működött az oldal, mint amikor az egyszeri paraszt a lovak közé dobja a gyeplőt, és elalszik a bakon (amin egyébként nem csodálkozom). Harmadsorban pedig nem igazán tudtam leszakadni a Terry Davis témájának, annyira nem, hogy utánanéztem néhány életrajzi és programozói dolgának, bár még egyelőre eléggé random módon, és érdekes megfigyeléseket sikerült eszközölnöm.
Terry Davis

Ez a bejegyzés arról fog most szólni dióhéjban, amit megtudtam róla. Ott hagytam abba valahol, hogy a rendőrség nem tudja kideríteni, hogy balesetben halt-e meg, vagy öngyilkos lett, arra, hogy számos rosszakarója, irigye, haragosa, sőt konkurense volt, erre a szegény rendőrség nem gondolt, sajnos. Terry Davis igazából nem volt egy szent. Sokat szenteskedett ugyan, de alapvetően eléggé indulatos ember volt, számos fórumról kitiltották vagy emiatt, vagy rasszista kijelentései miatt. Emiatt is lehetett haragosa. De nézzük a konkurenciát: Linus Thorvaldsen és Bill Gates. Nem semmi pasasok, a Linux és a Windows létrehozói, bár nem a véreskezűségükről ismertek, de nekik pont jól jött például, hogy Terry eltűnt a színről. 2014 nyarán létrehozta a TempleOS hálózati kiadását, vagyis szerverváltozatát, és Linus Thorvaldsent éa a Linuxot ezzel megszégyenítette saját elgondolása szerint. Érdekes módon, később úgy nyilatkozott, hogy Isten nem engedte neki a hálózatos verzió elkészítését, vagyis szerintem egy kicsit eléggé meg lett fenyegetve. De megint csak nem nyughatott, 2017-ben megint webes kiadáson törte a fejét, amit ki is aknázott egy tőle független valaki (vagy valakik), létrehoztak egy forkot (változatot) belőle Shrine néven, a mai napig fent van a GitHubon.

TempleOS

A következő évben aztán hirtelen felgyorsultak az események, Terry állítólag nem volt hajlandó szedni a Risperdált, amitől nem tudott koncentrálni, tehát “nagyon beteg lett”, volt valami összezördülés is a családban, ami tettlegességig fajult, valakit mellbe ütött dulakodás közben, ezért egy skizónak, persze, egyből halál jár, vagy minimum pszichiátria. Itt viszont egy érdekes dolog történt, Terry-t nem várták otthon a pszichiátria után, hanem nemes egyszerűséggel a faterja kibaszta otthonról, és ezért hajléktalan lett, és lelépett egy laptoppal. Újabb érdekes fejlemény, hogy “a nagyon beteg”, “nagyon téveszmés” halála előtt 2-3 nappal még elkészítette a TempleOS legújabb (és egyben legjobb) kiadását, tehát hajléktalanként is ezzel foglalkozott, állítólag segítői, támogatói is akadtak. Tehát emberünk nem úgy tűnt, mintha le akarna állni a projektjével, amit a YouTube-on azonnal teszteltek is (házban lakó, komoly, nem skizofrén emberek), és nagyon jól teljesített. Szóval vonat alá aligha ugorhatott, maximum széles jókedvében, de erre szerintem kevés az esély. Arra, hogy elbambult volna, hm, persze, lehetséges… Csak azt furcsállom, hogy a rendőrség az idegen kezűség gyanúját fel sem vetette, amikor nem kevés embernek lett volna indítéka megölni őt.

TempleOS

Az már csak hab a tortán, hogy tavaly óta folyamatosan tüntetnek el minden anyagot a TempleOS-ről és Terry Davisről, ami feltűnő, a túl nagy_igyekezet, hogy megnehezítsék a TempleOS használatát, a TempleOS fejlesztését, egyáltalán a TemplOS-szel való bárminemű foglalkozást. 2018 decemberére gyakorlatilag minden fontosabb anyagot legyalultak a netről, amivel lehetett is volna valamit kezdeni. Időközben felbukkant ugyan egy archívum, 2 GB-nyi, jórészt eltüntett anyaggal, de ki fogja azt mind kibogarászni? Talán majd azt is én…? Egyelőre ennyire haladtam az ügyben, a bejegyzésben emlegetett tevékenységem miatt szinte 5 perc szünetet sem tartottam a munkában (a legmegterhelőbb a Világgép visszaállítása volt, a legkönnyebb a laptopom szétcseszése, egy benne felejtett penrdive által), nem csoda, ha nem voltam már 2-3 napja kontrollon sem. Sebaj, majd rám is rám fogják, hogy “nagyon téveszmés”, és jöhetnek a retorziók, amiket most bővebben nem szeretnék részletezni (illetve elszenvedni sem). Egyébként Terry sorsa tipikus skizofrén sors, illetve a környezet által adott tipikus reakciók sorozata egy skizofrénnek bélyegzett ember életére és halálára.

Skizofrénia
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!