Szervusz 2021!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Na szia, hogy vagy?

Egy olyan év után, mint a tavalyi, nagy kiváncsisággal nézek eléd.

Mit hoztál eddig, gyorsan számba veszem:

először is, a cigiről még mindig nem szoktam le, bár voltak napok, mikor nagyon éreztem magamban erőt. Azokon a napokon komolyan is gondoltam, most visszaestem. Nagyon nehéz vele, küzdök, mert nem akarok rákos lenni, nem akarok lyukas fogakat, jó tüdőt szeretnék és jó közérzetet! Ennek ellenére nem birom ki, ha kell, elnyomom a felénél aztán fél óra múlva újra gyújtom… Lehet, hogy ide már terápia kellene, ki tudja.

Ebből a megfontolásból meglátogattam a pszichiáterem. Beszéltünk vagy fél órát, most figyelt rám és engedélyezte a gyógyszercsökkentési kérelmem. Ugyanis jól vagyok, minden pánik, elúszott nap és kudarcélmény, kovid mellett. Ez igazi áttörés, pedig nagyon izgulta előtte, de annyira akartam, hogy kocsiba ültem és bevezettem egyedül, meg persze kivártam a három órás sort. Azt mondta, a gyógyszerem nyugtat, mert ha nem dohányzom, nagyon nyugtalan és ideges leszek, szóval gondoljam meg, de támogat! A munkámat is támogatja, végre van sikerélményem és még keresek is vele.

Ezt a munkát a kovid támogatja. Rengeteget kell tanulni és sokat kell dolgozni, órabérben vagyok, tehát ha nem dolgozom, nincs fizetés. Úgyhogy ez is rákényszeritett arra, hogy csináljam, méga ha tegnap reggel is kaptam meg az injekciót. Azért irtam, hogy a kovid támogatja, mert online és telefonon zajlik minden egyeztetés, kapom az ukászt, akár whatsappon, akár zoomon. Picit éppen tompa vagyok, ezért most ezt a fél órát az ide irásra szánom, magamat is biztatva, ha már a közvetlen környezetemen kivül más ezt nem teszi meg!

Van nagy tervünk is: veszünk egy házat. Ezt már mióta mondogatom, tervezzük, szinte az esküvő óta. Egyelőre ugyebár a közös albérletig jutottunk, ugyanis a Kanadai tervet egyelőre a járvány keresztül húzta. Szóval ház, igen, de elég egy kisebb, ez túl nagy nekünk. Igazi kaland, hogy ha fúj a szél, akkor árammal fűtünk, és a hideg helységekbe kell a kabát! Most például húsz fokban vagyok az ágyban és onnan tolom. Megérte azt, aki home office-ban egy szép kis zugban otthon szeretne dolgozni, nálunk ott most 14 fok van kb, ilyenkor jól jön a laptop. Ezen megfontolásokból fa tüzelést maximum kiegészitőnek fogjuk használni végleges otthonunkban. Elég egy kisebb, igen, jó ablakokkal és tetővel, jobb infrastrukturával, és meg is leszünk. Nem beszélek a levegőbe, elkezdtünk utánanézni jó ideje a lehetőségeinknek, és úgy néz ki, kapunk is majd hitelt! Csak győzzük majd törleszteni, de ez még mindig jobb, mint albérletre lapátolni. Nagyon várom, nagyon izgalmas az egész!

Úgyhogy 2021 terve nyárig meg is van. Onnantól pedig kezdünk mindent előlről, valahol máshol! És magunkhoz fogjuk venni a kutyánkat is. A macskát már majd nem lehet, túl öreg hozzá, jól érzi magát ott, ahol van…

Kivánom mindenkinek, hogy minden éves terve sikerüljön, és még ha le is térünk az útról, akkor is, vissza lehet térni és folytatni. Azt is kivánom, hogy a januári lendület ne maradjon abba az év többi hónapjában se, jó lesz majd visszanézni, mennyi mindnent elértünk, pandémia ide vagy oda!

Szólj hozzá Te is!