Saját szerver és tervek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Én, akit sohasem érdekelt a gépek lelkivilága, most itthon honlapokat tárolok hobbiból, ma a második honlap teljes felrakását fejeztem be, és körülbelül úgy érzem most magam, mint a dísznövény-kertész az üvegházban, pedig tudom, hogy csak mechanikusan, gépiesen tárolják a tartalmat, de olyan bonyolult műveleteken keresztül, ami már-már szinte élőnek hat. Amúgy tudom, hogy az internet tele van élettel, és nem mindig a legjobb indulatúval, ezért egyelőre a szervergéphez való távoli kapcsolatot letiltva hagytam, amit kell, azt megcsinálom itthon, ne mászkáljon senki a gépemben, lehetőleg. Tudom, hogy a Terminátorban életre kelt a Skynet, és világháborút csinált, a Mátrixban a gépek és a programok átvették az uralmat, de ha valaki pontosan meg tudná fogalmazni, mi történik a mi valóságunkban, valószínűleg akkor is meglepődnénk. De mivel a teljes igazságot talán már soha nem fogjuk megtudni, addig is nevelgetem itt a gépszörnyeimet, hátha lesz belőle valami hasznom az időtöltésen és a tapasztalatszerzésen kívül is. Egyébként ironikus módon régóta a legéletközelibb dolog, amit csinálok, ez a honlapozás. Érdekes, hogy egyre kevésbé érdekelnek már a kreatív hobbik, gondolom, beindult nálam valamiféle rossz értelemben vett gondoskodó ösztön, és ez lett belőle. Szóval, hát, új szórakozást találtam végül, más tevékenységek rovására, ez a nagy helyzet.

Akkor egy kicsit még írnék az újévi terveimről, ezek egy része szintén ide kapcsolódik. A vizsgaidőszak után lesz még egy köröm a Raspberry Pivel, mert már nézegetem a 4-es modellt, ami több honlapot is elbírna, úgy érzem, ez lenne az optimális azért is, mert egy ártatlan Facebookozástól a tesztek szerint nem fagy le az egész számítógép, beleértve az egész webszervert, ami a honlapok megjelenítésének szünetelését is maga után vonja. Egyébként nehezen akaródzik belekezdeni az egészbe, mert valószínűleg szerelés, bütykölés, és nem kevés agyalás is jár vele, például, hogy milyen módszerrel lenne a legideálisabb áthúzni rá a honlapokat, de ha ez meglenne, pár évre előreláthatólag ellennék ezzel a megoldással. Szóval májusig ezt is le kellene zongorázni, tehát az év első felében, plusz egy csomó virtuális tulajdont megszüntetni, úgymint domain nevek, tárhelyek, és egyéb felesleges szolgáltatások. Persze, az ember úgy van vele, hogy ez csak 2000, ez csak 3000, aztán szépen összeadódik, aztán meg csak azon veszi magát észre, hogy nincs pénze. Szóval nem faszariskodás ez, vagy smucigoskodás, hanem színtiszta realitás, mármint a pénzbeosztást illetően. Sajnos, teszem hozzá, hogy meg kell nézni minden kiadást. Úgy mondják ezt szépen, hogy optimalizálom a kiadásaimat, és még így is bőven ráfizetek a boltra. Az év második felére, pontosabban az egész évre tervezem a másik nagy projektemet, ami egy játék, valószínűleg interactive fiction, és az lesz a címe, hogy Az utolsó transzport. Megígérhetem, hogy ez nem lesz rövidre vágva, nem lesz elkapkodva, annál is inkább, mert még el sem kezdtem. A sztoriról nem akarok sokat elárulni, de a Holdon fog játszódni, és igyekszem belevinni annyi társadalomkritikát, amennyit lehet. A Halál a pszichiátrián első része volt még ilyen, amibe sok energiát fektettem, meg terveim szerint majd ebbe. Megint előállni valami elkapkodott szarral, annak lenne a legkevesebb értelme jelen helyzetemben. Talán ennek is lesz (valam)ekkora sikere. Közben természetesen csinálni akarom a sulit, teljes erővel, most már minden egyes tantárgyra koncentrálnom kell, ha nem akarok megcsúszni vele, még többre is, mint ami a tantervben van, mert az előző félévről áthozottakat is teljesíteni kellene. A munkát pedig csinálom, ameddig tudom, saját nagy mondásomat szeretném erről idézni: „Vagyunk, amíg vagyunk, utána meg már nem leszünk.” Ezt a nagy bölcsességemet még a tavalyi év végéről hoztam át idénre, talán még aktuális. Ezzel szeretnék mára búcsúzni, mivel ma már remélhetőleg nem fog több új bejegyzés születni, egy ideig ezt kell beosztani, mert hétfőtől vizsgáz(gat)ok.

Alkalom, Játék, Világgép
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!