News Updates

Home » Alkalom » Robi bácsi verklije

Robi bácsi verklije

  • Új világot kellene előverklizni – gondolta egy nap Robi papa. Fogta is egyszerre csak csutoráját, és “előre, Libák”, nagyra nőtt óriáscsecsemőként szívta is a cigit, köhhintve párat, léghajói látványában számos égtáj felé vizsgálódhatván, tekintetével a fák mohos oldalát kutatva elindult északi irányba. Vagy a délibe? Északra az Egyesület, Erdei tornapálya, a porta… “De nem a portya!” -mondta valaki. Délre a zöld ház “nagy ződ teherótó” – jelenté elő magát egy emlék. Ahova hajdanában-danában még egy indiai házaspárnak látszó valakiket is felkergethettem vóna, liftesüldözésest játszva… Azok voltak az igazi napok, Robi papa, még a nagykállói buli előtt, még a csattanó maszlag, minden előtt, ráhúzott valóságok, andoidi problémák, idők előtt, brrr! “Robi papa elvesztette tájolóját” – terelgeti valaki a szót. Emlékébe tevé családi vas messzelátóját, a zöld ház nevű valamit (piros ház, sárga ház, gombaházak, törpök, stb.), és felmászhatna egyszer még talán arra a zöld házra – kipikopizva gyorsabban ujjaival. “Bugyifunkció él!” – bökött a levegőbe cigijével. Távcsövével beláthatván (majd egyszer) újra a tájat, Szalontai nénét is jobban ellenőrizhetné.

To be continued…

Na, meg ez a kullogás. Egyszer el fogok kullogni a Varjassy-birtokra, olyan beszélgetéseket tevénk egykoron Szabó tanár uramékkal, hogy összvekullogunk mégegyszer és valahai találkozásunkat mégegyszer Mátészalka városában buszval elközelge az idejének lassan folytonosságaban.

(mintha csillió éve lett volna, egyébként) Előkulloga emlékezetemből, Szabó II. kolléga vala, mintha abból is 2 vala lett volna akkoriban gábori dolgaik állapotját előttem előjelenthették vóna vala régebben is, de hát most közelge el az idő vala hamarosan.

Andrikó papa kullogásairól viszont mintha még csak mostanában hallanánk, de igen intenzív az ő fejeinkben való kullogásával ő is előjelenthetné az ő állapotját ilyen mini-osztálytalálkozó-féleségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 items - Ft
"A blog a legnagyobb nyilvánosság előtt gyakorolt magány." - Balla D. Károly, mint tudjuk.