News Updates

Home » Kritika » Palimpszeszt Világ

Palimpszeszt Világ

LEAD Technologies Inc. V1.01

Jó reggelt kívánok az újév első munkanapján! Szóval akkor induljunk tiszta lappal. Kezdjük a szociális ebéddel, aminek a minőségénél még az ingyenkonyhás is jobb. Szinte átlátszó, halvány, hóka színű, hideg, híg fos levesek, még a lencse is olyan silány, hogy ment le a lefolyóba. Állítólag ma írom alá a munkaszerződést, ilyen levesek után szerintem nekem még az is gondot okoz, hogy meg tudjam fogni normálisan a tollat, és annyi erőm sincs, hogy a nevem eszembe jusson, amit elvileg majd rá kellene írnom a munkaszerződésre.
Ja, bocsánat, csak végignéztem egy 46:10 perces videót a magyar nyelvről egy magyarnak mondott írótól (ugye, mindent/tudás egyeteme), és kicsit ideges lettem, mert a videó színtiszta hamisítvány volt, vagy pedig az a magyarnak mondott író hazudtolta meg önmagát, amikor több változatot készíttetett a videóról. Először is turbóhamisítás ellen kellene fellépni: Hallottam az Egri csillagok szinte végtelenített szövegváltozatairól a rádióban, nyelvemlékek hamisításáról (baszjad, Üzüd és társaira gondolok), József Attila ismeretlen Edit versei bukkantak fel, szerintem a régészet is inkább betevés a földbe, mint kivétel onnan. A hétvégén is kis híján leakadt az agyam, amikor a Libri kapcsán a könyvipari anomáliákról értesültem (Fehér Krisztián és társai, különös tekintettel Robin Williams-re…), tehát mondjuk ki nyíltan: a könyvipar (vagy piac, mindegy…) válságban van, könyves események, könyvfesztiválok maradnak el, stb., és nemcsak a vírus miatt…
Így kezdődik 2022 első olyan igazi munkanapja, elbasztam 3/4 órát hülyeségekre, kiderült, hogy az év elején már megint bepróbálkoznak 1-2 trükkel a szoc. ebédnél, olyan az egész életem, mintha hirtelen egy tolvajokkal és hamisítókkal teli világban találnám magam bölcsész-informatikus létemre, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni. Nekem semmi érzékem se a lootoláshoz, se a kereskedelemhez, eredetileg könyvelő-programozó volnék, amire ráerjesztettem egy csomó felsőfokú képzést OKJ-tól kezdve FSz-ig, ami főként webprogramozásból, szoftverfejlesztésből, és mérlegképes könyvelőségből állt (na, ebből profitáltam a legkevesebbet). Viszont itt a helye egy reggeli programozó-poénnak… Szerintem egy mosolyt megér… mint a Kelet-Matyiban volt régen az a vicc-rovat:

Többértelmű szimbólum az életemben ez a Kittikés téma, pl. A -> B, B variáns…, pl. Kitt, Kitt, szállj ki a kocsiból! – szigorúan zárolt, BDB-s poén volt volna régen a középiskolában… 🙂 Ugye, Békés Fémzenész? 😀 te folyékony nanocsíra-miniboss :-), ugye ▽▼-szakáll 🙂 ?!

Mindegy, februárban kezdődik szerintem az utolsó kommédiás félévem, záródolgozattal, mindennel, addig 2 út áll előttem, szerintem: Vagy az újságkihordói biciklizgetés, vagy pedig egy kis robotika és python programozás. Szerintem az utóbbit választom, de nyitva hagynék minden lehetőséget. Pl. 10-e körülig táppénzen vagyok még várhatóan, szóval hiába lesz esetleg ma munkaszerződés, az még szerintem nem nagyon kötelez semmire, mindent vissza lehet mondani, akár “édesapámmal” írom alá, akár nem, én sem emlegetem “édesanyádat”, pedig normálisabb, mint Te.
Kellemes reggelt, iskolába készülődést a fiataloknak, munkába készülődést a középkorúaknak, kocsmába készülődést a nyugdíjasoknak, bár felőlem aztán mindenki oda készülődik, ahova akar, én kikészülődöm attól, hogy már megint mosdani kell, mert emberek közé megyek, valószínűleg, ha táppénzen is vagyok, szóval a borotválkozás is elmehet a picsába még… annál is inkább, mert húzódik a pofám, erre minek ráborotválni, még nem vagyok munkaidőben, és különben is érzékeny az arcbőröm, de kurvára.

Ezt meg küldeném a kedves rokonomnak, a nagykállói-debreceni fesztiválistennőnek, figyelmébe ajánlanám, hogy ByeAlex bácsi is kissé simlis módon került be a zeneiparba, amikor filozófia szakos létére egy zenei szaklapban zeneszakértőnek hazudta magát, és úgy kezdett el cikkecskéket írni, és kissé kerülő úton, egyre nagyobb vargabetűket leírva kacskaringózott be a zeneiparba, nagyon nem oké a srác, de vannak jó megmonzdulásai, a húzasairól most nem szeretnék beszélni, az maradjon meg az ő valós vagy vélt magánéleti ügyének…

Ezt meg küldeném a Várkisasszonynak a kakasülőre… (fel)készülnek a robotkutyák… 🙂 És… ööö… a Husipicsaság oltárára pedig a következőt:

(Megkáávééztam, megcigiztem, bekuckóóztam. Szóval közben visszaaludtam. Majd valamikor a délelőtt folyamán bekullogok aláírni a munkaszerződést. Nem eszik olyan forrón a kását, hiszen elvileg táppénzen vagyok; még ott fognak a végén dolgozni már a mai napon…)

P. S.: Szögedébe, meg Porlódra, meg Hódmezőbe, meg Szentesre, az “eszedék” városába pedig elég változatos módokon be vagyunk drótoztatva, így családilag, és légióilag, csak nehogy kedvünk támadjon lubickolni Szentesen egy kis termálfürdőben, így a télvíz idején… xD Vagy mehetnék például Tátralomnicra síelni is, ha úgy hozná a kedvem, ott is ott laktam a vasútállomásnál, de én mégis a munka frontján kívánnék jeleskedni… ill. “fontolva haladni”… például ott télen is lehet fagyikázni, meggy fagyit is, és pihenni, de nem “földalatti bunkerokban”, meg lanovkázni, meg… blablabla… voltam ott a dinoszaurusz-nézegetőbe’ is…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 items - Ft
"A blog a legnagyobb nyilvánosság előtt gyakorolt magány." - Balla D. Károly, mint tudjuk.