Nemcsak a Fidesz, de a Fidesz

Nemcsak a Fidesz, de a Fidesz

Nem igazán hagyott az ellenzék más választást a háborúság-pártiságával, az szerintem egy háborúban nem működik, hogy hadat üzenünk a nagyhatalmaknak, aztán a következő nap bocsánatot kérünk (már csak azért sem, mert nem biztos, hogy ilyen esetben lesz következő nap, és ha lesz is, olyan „bocsánatkérésre alkalmas” lesz az időjárás…) Egyébként retorikailag a Fideszt könnyebb megindokolni, úgyhogy valószínűleg a könnyebbik utat választja (mármint indoklás szempontjából), aki a Fideszre szavaz. Bár sok mindennel nem értettem egyet azalatt az idő alatt, mialatt kormányon voltak. Vegyük csak például az „az ország azé, aki teleszüli” apropójából elindított CSOK programot és társait. Meg hogy 16 évig kötelező a tankötelezettség… A migrációs válságot viszont elkerülve jól manőverezett az ország, de minden hiába: így is itt van nekünk az ukrán és kárpátaljai menekültáradat. Úgyhogy a kvóta szabályozás az EU-ban értelmét is vesztette, szerintem.

Személyes pályámon mit is adott nekem a Fidesz? Az Origo bloggereként lettem ismert, talán egy ugródeszkát jelentett a saját szerver, és az önálló blogger-lét felé vezető úton. Aztán menet közben sok párt mondanivalójával, programjával megismerkedtem, de az ellenzék jól hangzó lózungokon kívül szerintem alternatív és konstruktív javaslatokat nem tudott nagyon felmutatni. Maximum annyit, hogy szálljunk be a háborúba Ukrajna oldalán. Egy geopolitikailag eleve vesztes háborúba beszállni harcoló félként: gratulálok a baloldali-jobboldali összevont ellenzéknek. A Fideszből is hiányzik valami: mintha a baloldaliság eszméjével lehetne frakciót bővíteni és mind eszmeiségben, mind mondanivalóban garapodni. Én ennyiben látom a helyes utat, ami itt, helyileg, Nyíregyházán már elkezdődött: az országos vezetéstől a (geopolitikai helyzete miatt) országosan passzívabb, de helyileg aktívabb helyi Fidesz-vezetők talán ráléptek egy útra, ami járható lenne, már ha célunk a fejlődés. Aztán távlati célként ott a kisvasút és a villamos ügye, amit a város lakossága szerintem sohasem adott fel igazán, már ha távlati célok is kellenének, ezeket lehetne még megvalósítani.

Miért nem a Kétfarkú kutya? Elvileg könnyebb lenne a poénosság álcája alatt osztani az észt, de itt, úgy érzem, állásfoglalásra van szükség, mégpedig sürgősen. Amit a baloldal nem volt képes megtenni még a legendás online felületeikkel sem (24.hu. 444.hu, telex.hu), meglépte most a Fidesz. Talán a Fidesz biztonsági politikát folytat most ezzel a hintapolitikával, de én úgy látom, az országnak ma erre van szüksége. Ezt a bejegyzést amúgy holnap akartam megírni, de már elkészült ma, szóval ennyi… Alászolgája… Egyébként mindenki arra szavaz, akire akar, én merem vállalni a tetteimet és következményeit, általában, szóval ennyi az április 3-ai témáról a mondanivalóm, dióhéjban….

Képek forrása: Nyíregyháza állomás (Nyírvidéki Kisvasút) – Nyírvidéki Kisvasút – Wikipédia (wikipedia.org)

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.