News Updates

Home » Munka » Munkahelyi problémák, avagy hogyan lettem Bruce Willis-es könyvelő

Munkahelyi problémák, avagy hogyan lettem Bruce Willis-es könyvelő

Jó Bruce Willis-es könyvelői reggelt kívánok. A Bruce Willis könyvelőségről csak annyit: Az igazi könyvelés olyan, mint az igazi programozás. Irányítani mindenki szereti, de az effektív munkát elvégezni senki. Még jó, hogy szakmám szerint prog-könyves vagyok.
Ez olyan kis irodai mindenest jelent. Aki minden fontosabb műveletet maga végez el. Még jó, hogy életem folyamán, 43 év alatt egy napot se, véletlenül se dolgoztam végig irodában. Inkább tettek be “műhelybe”, “foglalkoztatóba”, stb. helyekre, az iroda “szentélye” nekem tabu volt
És vajon mi volt az indok? “Foltokban borotválkozik”, “tegnap alkoholt ivott”, “nem tisztálkodott megfelelően”, éppen ezért “nincs munkaképes állapotban”, “nem tisztelettudó a feljebbvalójával”, “önálló gondolatai vannak”, “túl sokat dohányzik”.

.

Ez a baj, ha a felső vezetés, vagy akármilyen vezetés tiszta rinya-tyúkokból áll ki. 2013 óta, mióta ott dolgoztam, egyetlen férfi sem volt vezető pozícióban. Előtte sem. Önálló gondolataim, persze, mint könyvelőnek nem lehetnének, de mint programozónak muszáj, hogy legyenek.
P. S.: Egyébként munkába menetel előtt, írd és mondd, 1,5-2 óra hosszát szoktam készülni egy 4 órás munkahelyre. És így se vagyok jó nekik. Én se szoktam mondani nekik, hogy “büdös kurvák”. Pedig azok. Az, hogy az elnöknő “dudukázik” a kápójával, az semmi? Munkaidő után, remélhetőleg, ha kérhetném.
Tegnap is megyek az utcán, este 7 után sétálok, a kibaszott városközpontnál, a dohányboltban nincsen már kávé, a faházban sincs már kávé, a Korzó előtt, a Korzóban is csak az a homokosoknak való Spar-os Cappuccino található, amitől liftezik a gyomrom a tej (tej?, kérdőjel) miatt, és mindenhol ez a hülye reklám vigyorog rám. Remélem, ez (még) nem a Pokol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 items - Ft
"A blog a legnagyobb nyilvánosság előtt gyakorolt magány." - Balla D. Károly, mint tudjuk.