Kikötő

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kikötő, Vörös Szonja

Van még kb 7-8 hónapunk hátra ezen a helyen, ahol megálltunk kicsit! Rengeteget tanulunk, tanulok: férjem szigetelést, kályhaszerelést, koromtalanitást, én a gázpalackos főzés-sütést, fapakolást, tűzrakást. Plusz persze a gyerek is tanul beszállni a ház körüli munkákba és tanulja a beilleszkedést.

Egész véletlenül keveredtünk ide, és úgy néz ki, véletlenül fogunk innen elkeveredni is. Először Veszprémre gondoltunk, mint B terv, ha Kanada nem jön össze – márpedig, tekintve a jelenlegi helyzetet, nem fog összejönni, akármennyire is szeretnék pozitivan gondolkodni! A határok le vannak zárva, tombol a virus, nem lesz ebből jövőre se semmi, és még ha csak ezen múlna! De sajnos múlik az anyagiakon is… Nem gondoltam volna, hogy nekem egyszer megint albérletben kell élnem, annyira jól befészkeltem magam a szüleim fölött! Csak arra nem gondoltam, hogy ha párom lesz, ő nem fog majd feltétlenül jól kijönni a szüleimmel: szerintük link lúzer, szerinte gonosz zsidók. És akkor túl is tárgyaltuk!

Fogalmam sincs, hol kötünk ki majd végleg, de most ismét van egy lehetőség, a déli határnál, csak pályáznunk kell. Pályáztunk ahhoz is, hogy ide tudjunk költözni és megnyertük! Úgyhogy keressük a további lehetőségeket és ezt találtuk… Mi nem TV-t nézünk, hanem tájékozódunk, folyamatosan. Bevallom őszintén, már még csak nem is hiányzik, mert filmet nézni igy is lehet, tegnap is megnéztünk egy jó kis francia drámát (kis pihenő a szuperhősös hullámból) és igen csak előhozta a közös témákat esti beszélgetéshez!

Visszatérve. Tudom, hogy baromság a jósnőség, baromság a horoszkóp, baromság a virus, baromság minden, ha valaki nem hisz benne. Alaposan meg kell válogatni a hiedelmeinket, különben elcsúszhat az életünk! Lásd, halott virustagadók, szélhámos jósnők és asztrológusok, és még sorolhatnám. De valamibe azért csak kell kapaszkodni a túléléshez! A kormányba? Az EU-ba? Egy stabil munkahelybe? A Jóistenbe? Mindenki döntse el maga. Én a keresett-talált lehetőségekben bizom, illetve a férjemben és a fiamban. És hiszem, még ha néha elérhetetlennek tűnik is, hogy lesz saját otthonunk! A kérdés csak az: mikor és hogyan.

Akkor végleg kikötünk!

Szólj hozzá Te is!