Mókás kalendárium

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Mindenszájer időszaka (november-december fordulója)

Nem ritka a művészetben, hogy egy-egy műalkotás megihlet másvalakit, és ebből újabb műalkotás születik. Pláne, ha műalkotás születik a műalkotásról, arról már muszáj műalkotást csinálni. Így született meg ez a kis humoros írás, amit ez a műalkotásról készült fotó inspirált (ami szintén műalkotás). Idén ennyivel kívánnék boldog karácsonyt!

Szájer József karácsonyfadísz

Új figurával bővült a karácsonyi legendárium. Sajnos ezen a piacon így is túlkínálat van (Mikulás, Jézuska), de hátha sikerül Józsinak is betörni. Józsi már november-december fordulóján érkezik (és távozik), pucéron, extasyval a zsákjában, az ereszcsatornán. Szerintem jó gondolat így felfrissíteni, újragondolni a karácsonyi mondakört, konzervatív szemszögből. A konzervativizmusnak nemcsak hagyománymegőrző, de hagyományteremtő szerepe is kell, hogy legyen. Talán meggyökeresedik a hagyomány, és évek múlva december elején már szájerezők fognak lógni az ereszcsatornákon, az ünnepi időszak és az advent nyitányaként. Szerencsére a globális felmelegedés miatt egyre jobb az idő télen is, így nyugodtan ki lehet menni ilyenkor pucéran is, 1-1 hátizsák extasy-val, vagy kinek-kinek ízlése szerint. Speed, kokó is játszik, és akkor a legügyesebb szájerezők már egyáltalán nem is alszanak az idén. Ők az igazi hagyományőrzők, akik egyúttal új hagyományt is teremtenek. Évek múltán lesz majd mit megköszönni nekik. Üzenjük Brüsszelnek, hogy ezt is nekünk köszönhetik, hogy színt vittünk a dekadens, unalmas kis orgiázásaikba, az első magyar csatornajáró, Szájer József példamutató mutatványa által. Nem veheted el a magyaroktól az orgiát és az exatsy-t, mert akkor lemásznak az ereszcsatornán! Újabb szép példáját láthattuk a magyar innovációnak és kreativitásnak, kombinálva az ősi gyökerű, speciális, “hátrafele nyilazó” harcmodorral! Megmutattuk a magyar virtust, és azt, hogy hol lakik a magyarok istene!

P. S.: Mivel sokat kell tanulnom, így részemről most ennyi a karácsony.  Kaptam ötleteket a későbbiekre, karácsonykor játszódó filmekről (Die Hard, Ghostbusters, stb.), de ezeket idén szerintem a tanulásra való tekintettel elhalasztom. Egy csomó marketing témájú tárgyam van, meg egy záródolgozat témám, ami magyar pszichológusok pszichiátriakritikai írásainak elemzéseiből állna össze. Ez végülis nagyjából ugyanaz lenne, mint az Önmagát író tanulmány, de némi szakszöveggel leöntve, tudományos formában. Plusz hátravan még egy 20000 karakteres esszé a Lovecraft Country-ról, plusz egy csomó egyéb beadandó. Az Ez minden, amit tudokról valószínűleg megjelenik a kritikám a Médiagroundon, ami a Debreceni Egyetem kommunikáció szakhoz kötődő médiablogja. Amúgy szabadidőmben igyekszem ellensúlyozni a kapott gyógyszer szedatív hatását, és megpróbálni csak úgy kinézni a fejemből. Január elején egy orvosváltás (és remélhetőleg gyógyszerváltás) várható, igyekszem majd erről is beszámolni, amennyire lehetséges. Terveim között szerepel JavaScriptben összedobni valami játékfélét, de majd csak a vizsgaidőszak után, ez valószínűleg egy régebbi játékom interactive fiction verziója lesz. Búcsúzóul még egyszer boldog karácsonyt minden kedves olvasónak, és azért megpróbálom úgy időzíteni, hogy még legyen bejegyzés az idén. Addig is búcsúzom, minden jót!

Alkalom, Humor, Művészet!
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!