Hello, június, 2020!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hello. Ez a félévem 1. A gyógyszerekről való leszokásról, 2. Az elvonási tünetekkel való megküzdésről, 3. Az úgynevezett hallucinációk kiismeréséből és legyőzéséből állt. (Úgy, hogy ebből az egészből a külvilág nem érzékelt semmit.) Amint egyre többen úrrá lesznek a problémán, úgy vágják majd picsán a pszichiátriát és a pszichológiát, hogy csak úgy füstöl. Nem bízom abban, hogy nekem első szóra elhisznek mindent. Még a sokadikra sem. Nagyon jól működik a hazugságpropaganda. És jól fizet. És virágoznak az agynyomorító áltudományok. De reményeim szerint hozzáteszem a folyamathoz a magamét. A pszichiáterek azért hazudoznak még mindig, mert bár az igazság már régóta sok ember számára nyilvánvaló, próbálják megőrizni, átmenteni a társadalmi státuszukat és anyagi jólétüket, tekintélyüket az életben, és egyre elodázni, akár évtizedekre, évszázadokra is ezt a „picsánvágást”. Ahogy fellazul az a szigorú kontroll, amit a médiára gyakorolnak, egyre több emberhez jut majd el az igazság alternatív csatornákon.

Amit az elmúlt posztjaimban írtam, nem a levegőbe beszélés, pusztába kiáltott szó volt. Adva volt egy elmélet, a Voice of God-ról, a V2K-ról, némi gang stalkingról és elmekontrollról. Hittem is, nem is. Viszont: annak ellenére, hogy újra és újra traumatizáltak és megfenyegettek a pszichiátrián, akár volt bennem gyógyszer, akár nem, avagy akár volt rajtam sapka, akár nem, végül nem tudtak se elvitetni, se megtörni, se lehúzni a vécén, se a családom ellen fordítani. Tudniillik a pszichiátriai és pszichológiai módszerekkel. Nagyon precízen, profin adagolták a fenyegetést és a félelemkeltést, pontosan azokban az időpontokban, amikor rájöttem fontos dolgokra a skizofréniával kapcsolatban (például hogy külső forrásból ered). Ebben az időben még az Origón publikáltam. Ezt hagyták is, legalábbis, ameddig félig-meddig sötétben tapogatóztam. Tudták, hogy a teljes igazság megismerése (és esetleg publikálása) nekik a vég kezdete, amíg ez a skizofrén nyivákolás, és az ember saját farkának a kergetése bosszantó ugyan, de nem árthat nekik. Ami árthat: az igazság. És nem azért, mert ők megijednének tőle, és ne tudnának állami pénzből tovább hazudozni, sunyin kialakított, „duplagondol” nyelvezeten, amiben betegségeknek hazudják azokat, amik nem azok, hanem azért, mert az igazság birtokában könnyedén utána járhat bárki az elmélet helyességének.

Lassan-lassan be kellett látnom, kulcsszó a nyugalom, a szeretet, a racionális gondolkodás, a kritikai attitűd, bizalom önmagunkban, és az elménk tapasztalataiban, még akkor is, ha az manipulálva van külső erők által. Összevetni, újra és újra elemezni mindent, az új ismeretek birtokában, közben pedig röhögni az egészen, és maximum sajnálkozni, hogy ilyen a világ. Régen volt az úgynevezett egységes, mítikus világkép, ami mára olyan gyanús dolgokra bomlott, mint vallás, (elme)tudomány, politika. Az irodalomnak sincs már olyan társadalomformáló hatása, mint valamikor, azt mondom, hála istennek. Az is csak konzervált hazugságokat, kollektív téveszméket. A frontális igazság korát éljük, még ha hihetetlen is a belénk vert konvenciók miatt, amik jórészt hazugságokon alapulnak. És a médiáról még nem is szóltam. Remélem, mire elvégzem az újságíró szakot, már nem is lesz média, ahol elhelyezkedhetnék, illetve nem olyan formában, mint most.

Kissé aggódva, de kíváncsisággal telve is várom, hogy mit hoz a jövő. Az nyilvánvalóvá vált, hogy az eddigi világrend fő irányító eszköze a félelemben tartás, amit társadalmi hazugságok bebetonozásával igyekezett fenntartani. Egyre többen bíznak abban, hogy az embereknek felnyílik a szeme, ebben élen jár a spirituális emberek néhány csoportja. Igaz, megvannak a maguk dogmái, enyhén kirekesztők is, köztük is akad néhány sarlatán, de a fő társadalmi kérdéseket szerintem jól látják. Szóval, annak ellenére, hogy nem nagyon tartom magam spirituális embernek, őket tekintem még olyannak, akik között vannak kereső emberek, akik a jóra törekszenek. Sajnos, a keleti filozófiák, amellett, hogy szimpatikusak, nyilvánvalóvá teszik, hogy egy nyugati embernek nem feltétlenül valók, nehéz elsajátítani, magunkénak vallani őket, illetve csak módjával. Egyes vélemények szerint a keleti és a nyugati világ fúziójából valami jó születne, hát, lehet. Csak a „kulturális” vagy akármilyen távolság miatt ezt ez idő szerint még nem sikerült megvalósítani.

Remélem, az év második fele már nem lesz annyira kételyekkel teli és jórészt terméketlen, mint az első fele volt. Fitten, egészséges elmével és testtel vágok neki, tettre készen. Sajnálom, hogy nem tudok jobb tanáccsal szolgálni, és valamelyik nyájhoz irányítani, mint hogy bízz magadban és a gondolataid, szándékaid és elméd erejében és tisztaságában, évszázados hazugságok fognak el-, és megdőlni, abban, hogy részt veszek-e ebben, nem tudom, és nem is fontos annyira számomra. Megint a kezemben az életem irányítása. Hogy melyik úton indulok el, rajtam múlik.

Emelem poharam arra a jó öreg halálcsapdára, amit a zaklatók a pszichiátriával összejátszva alakítottak ki a számunkra, és bebetonoztak társadalmilag, még a szocialista időkben, amikor még az emberek eszmék által terelhető birkák voltak. Igyunk arra az igyekezetre, amivel ezt az állapotot szeretnék konzerválni a magas pozícióban lévő felebarátaink. Övezze őket szeretet, és főként sajnálat, hogy lelkileg ennyire nyomorékok, hogy a megtévesztés, hazudozás és öncsalás csapdájában vergődnek. Ők ebből élnek, ebből tartják fent magukat, és a kedves családjukat. Van, aki kényszerűségből lop, betör, rabol. Ők a hazugsággal, halállal és elnyomással házalnak. Csak az a sajnálatos, hogy mindezt valamiféle tudomány nevében teszik. Mindenkinek meg kell találnia azt, amihez ért, és amivel a jelenlegi társadalmi rendben fent tud maradni. Nekik ez való, ez fekszik, a hazudozás, alakoskodás, igazság elhallgatása, emberek megtévesztése, akár erőszak árán is.

Szép szakma, gratulálok hozzá!

Célszemély, Skizofrénia, Világgép
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!