Habzsi-dőzsi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Avagy ki hogy viseli a stresszt?

Én ma nagyon rosszul. Nem főztem, heti egy két ilyen napot azért beiktatok… Ilyenkor vagy hideg ételt eszünk, vagy semmit, vagy a két „nagyi” közül valamelyik beveti magát…

Úgyhogy ma töltött káposztát ettem és igen, tartom az 52 kilót, még ha nem is vagyok egészséges. Ezt majd a januári aktuális vérvétel úgyis kimutatja.

Milyen stresszfaktorok is értek, amire a válaszom ma a bezárkózás, a kedvetlenség, a sirás határán vagyok és zabálási rohammal küzdök? Megnéztem Jakupcsek Gabriella müsorát a mentális betegségekről. Nem, nem kell ráklikkelni, ugyanis semmitmondó, félrevezető és felszines az egész!!

Komolyan ennyit ér meg rólunk beszélni? Egy skizofrén, egy egészséges hozzátartozó, egy depressziós és egy orvos szólal meg mindössze 20 perc alatt. Ennyi? Bemondja, hogy minden századik ember skizofrén, és lezárja pár üres közhellyel (tény, kérdezni azért megpróbált, csak hát a válaszok)?

Behivott egy majd szétfolyó skizofrén férfit, akivel ők ketten (vagyis hárman, az egészséges feleséggel együtt) úgy kerülték a probléma megnevezését, mint a tüzet. Biztos, mert most volt a hirekben, hogy megkinozta és megölte a skizofrén férfi az élettársát (minden századik ember az ugyebár, te is biztosan ismersz minimum egyet, ha nem barlangban élsz) és ilyenkor én is sokkal érzékenyebben reagálok mindenre. Tehát feltünt a diagnózis megnevezésének a hiánya. Valamint az alaposan betanitott férfi tudatos válaszai, igazi mintapéldány ugyebár, aki szerepelhetett a TV-ben. Ott van a felesége, aki bombanő és szorongatja ennek a Jabbának a kezét, mint élete szerelméét, miért nem tudom elhinni, pedig az orrom alá van dugva? Ilyen nincs. Vagy beteg a nő is, hogy ezt kiállja.

Aztán a depressziós, Babarczy Eszter, a bura.hu megalkotója, ám erről sem esik egy szó sem. A Búra egy mentális betegek gyüjtőfóruma, ahova segitségért lehet fordulni, legyél beteg vagy hozzátartozó, mindegy. Erre alá kiirják, hogy szerkesztő és publicista. Eszter. Aki az arca az egésznek. És mikor megszólal, bizonytalan, esendő és szükszavú…

Végül az orvos, akinek már csak pár jelentéktelen mondat jutott.

És a lufi ki is pukkant!

Ha még ez nem lett volna elég, a müsorra a nagymamám hivta fel a figyelmem és a lelkemre kötötte, hogy együtt a férjemmel mindenképpen nézzük meg. 11 év után, nekem már semmit nem mondott ez a müsor, sőt, inkább felbosszantott, a férjem pedig velem él két és fél éve, szóval nekünk ez fölösleges. Persze, ha a Mamám ennyi év után elkezdett érdeklődni az ilyen müsorok után, váljék egészségére, de talán jobban örültem volna, ha mondjuk figyel rám, és velem van mikor nehéz időszakomat élem, vagy éppenséggel eljön az esküvőmre, esetleg. Szóval itt egyvalaki lett egy picit kevésbé tájékozatlan, és az ő… Jobb későn vagy soha? Ki tudja. Mert most, hogy enyhébb a diagnózisom, most meg már minek, hova. Azzal számolok, hogy ez még enyhébb lesz ahogy telik az idő, és én bizony kb 50 éves koromra fogok a csúcsra jutni!

Persze ezen is elkeseregtem még egy sort. Pluszban itt van ezen az oldalon a sok iromány, mi is folyik valójában a kórházakban. Tegyük hozzá, hogy nálunk jogosan féltheted a testi épségedet, a szüzességed és a birtokodban lévő tárgyak biztonságát is az ilyen osztályakon. Kiút nincs. Egérút, menekülőútvonal talán a szerencsésebbjének. Szép kis élet mondhatom…

Nyilván az sem segit, hogy be vannak fóliázva az ablakok az épitkezés miatt a lakásban, ahol a mindennapjaimat töltöm és tele a hócipőm a minden ablakban van valakivel is, plusz egy hete semmi energiám nincs sportolni és csak azt látom, hogy öregszem, bele- és hozzánőttem az állapotomba, állapotomhoz, valamint aggaszt a jövőm.

Eszek még egy sor csokit, aztán valamerre most már összekaparom magam.

 

Szólj hozzá Te is!