Farsang

Farsang

Itt ülök a kupac tetején. Felhalmozódott a munka, minden téren! Nyolc után keltem és az első dolgom az volt, hogy föltegyem a kávét, bevegyem a gyógyszerem, és bepakoljam a mosógépet… Tegnap ugyanis nem csináltam semmit, délelőtt, úgy lekötött a csemetém és a cél, az 5000 lépés, ami sikerült is (az is együtt). És borsófőzeléket főztem… Ja igen, szóval a következő dolgom az volt, hogy leüljek ide a kényelmes kanapéra és megirjam ezt a cikket! Tehát a farsang és a kenyérvajazás, ott tartottam…

Még szerencse, hogy régebben mindenből nagyobbat vettem a gyerekre, jelmezeket is. Van is három, amiből választhatott, ő katona akart lenni most ezekből (van még ninja és csontváz). Én nem öltöztem be, bár kaptam egy megjegyzést, hogy úgy nézek ki, mint egy cowgirl…

Már a szülőin megkértek, hogy vajazzak, vagyis, a tanitónéni a szokásos ellentmondás nem türő nézésével rám nézett, hogy akkor én (ez biztos jól jön a tanórákon egyébként). Beállt még a férjem is, hogy gyorsabban végezzünk, körülbelül egy óra elég is volt. Utána megkerestem a gyereket (addigra már a papája elhozta), férj hazament, hogy majd értünk jön, és megnéztük az előadásokat. Az egész iskoláét! (Gondolhatod és még nem volt vége.) Megbeszéltem az esküvői tanummal, hogy összefutunk ott és beszélgetünk egy kicsit, megnyugodtam a nézőtéren, mikor megláttam. Ugyanigy voltam egy másik anyukával is, jó dolog azért igy összejönni… Jól esik élőben, facebook helyett találkozni mindenkivel, akit ismersz . Ez is megérne egy bejegyzést, de mindegy, korán van.

Szóval az előadás nem tetszett, pedig sokat készültek. Egy zenére táncoltak (Dance Monkey), összevonva a másik osztállyal, mert olyan kevesen vannak, mindegyik fején a majommaszk és meghivták őket a falunapokra is előadni. A szokásos. Kár, hogy nem tetszett, a sok majom álarc, az enyémet a ruhájáról ismertem fel, egy hátsó sorban. Hogy lehet olyat mondani, hogy nem tetszik? Szerintem lehet, de azért tapsoltunk.

Végül átvették a valódi jelmezeket és a gyerek elment őrültködni a haverokkal. Jelmezben játszották a gyilkosost. Én akor elkezdtem “keringeni”, mivel a Papa hazament, és beszélgetni. Volt, aki a hajam dicsérte, volt aki levadászott, hogy igenis vegyek zsákbamacskát (vettem egyet meg három tombolát) és megállapodtam a szendvicsáruló ismerős anyuka és a háztartásbeli anyuka között. Beszélgettünk, néztük a forgatagot. Kicsit kimentem később levegőzni, annyira tömeg volt benn, és ajánlottam magamat pár szülőnek, akik bagóztak. Megtaláltam a tanúm, váltottunk is pár szót, jó volt. Viszont a fotózásról teljesen elfeledkeztem, sajnos. Már nem vagyok akkora fotós.

Aztán vettem sütit (3 kókuszgolyót száz forintért) és megtaláltam nagy nehezen a csemetémet is, meg a haverokat, mindnek jutott egy. A gyerkőc (mint kiderült, nem is tudtam róla) egyszer csak eltünt, majd megjelent egy ölnyi zsákbamacskával, hogy ő most akkor mindet elköltötte. Mondhatnám, bankot robbantott (nagyon mérges voltam rá), és bontogatott, osztogatott, csereberélt, amit tehetetlenül néztem végig, nem akarván elrontani a farsangját, de ezt nem kellett volna. Újabb oldalát ismertem meg, a suli vesz új játékot, mi meg elköltöttünk több ezret, szóval remélem jó lesz! A gyerkőcöt majd ma este előveszem.

Egyébként igazán szerencsésnek tartottam magam most farsangon. Már vannak ismerősök, akikhez lehet csapódni, bevontak az előkészületekbe (bár nem vagyok SZMKs mióta) és mindenki kedves volt. Láttam azokat, akikről csak hallottam (messenger csetben). Férjem végül eljött értünk és átengedtük a ded felügyeletét a szüleimnek. Mi ettünk és elmentünk biliárdozni, nekünk is jár egy kis szórakozás cimen! 3 meccset játszottunk, két sörrel (nekem a meggysör volt, a férjemnek a hagyományos) és egy kis civódás után elmentünk aludni.

Hát igy zajlott a tegnapi nap. És ez csak egy a sok közül, mondja nekem valaki, hogy nem fárasztó a családos élet!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.