BÚÉK 2020!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2019 az önállósodás éve volt a Világgép számára. Valahogy egyre több jel mutatott arra, hogy a Skizofrénia underground, a legsikeresebb projektem ever, meg fog szűnni, és átveszi a helyét a Világgép, ami a legsikeresebb indie (független) blogprojektnek mondható. Régi vágyam vált valóra, amikor többen hajlandónak mutatkoztak részt vállalni az új felületen folyó akármiből, elsőnek Vásárhelyi Beát említeném, majd Gácsi Krisztián is emelte írásával nálunk a színvonalat (és a nézettséget), amely együttműködéseknek reméljük, hogy lesz folytatása idén is.

A Világgépet az idők szava termelte ki, személy szerint én már egyre kevésbé elégedtem meg a pszichiátriai világmagyarázatokkal, és elegem lett abból, hogy a skizofrénia okait illetően csak a kummogás volt tapasztalható részükről, és a jelenség egyoldalú megközelítése, mégpedig az állami erőszakszervezetek igénybevételével való erőszakos elhallgattatás és legyógyszerezés. Ismét elindult a gondnokság alá helyezési eljárás ellenem, aki már nem látja a kicsinyes bosszút emögött, megnyugodhat azzal a magyarázattal, hogy mindez „a mi érdekeinket szolgálja”.

A pszichiátria szereplőit egyre inkább kezdem elnagyolt, komikus bábfiguráknak látni egy olyan globális játszmában, aminek ha mögé nézünk, további hihetetlen sztorik és összefonódások figyelhetőek meg. Innen nézve a skizofrének léte tényleg Mátrix-szerűen valósul meg a mai társadalmon belül. 2019-re nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a játékban többen vannak, mint gondoltunk, a skizofrénia előidézésére több emberi tényező is alkalmas, például az 1922-ben publikált mikrohullámmú hangtovábbításos technológia, és a szervezett zaklatás (gang stalking) intézménye, de a sort folytathatnám egészen a legmodernebb műholdas technológiákig.

Zaklatás, kísérletezés, nem tök mindegy? Lényeg, hogy a skizofrénia jelenségének megértéséhez én külső hatást feltételezek, amit a pszichiátria, a társadalom, az állam, és minden hivatalos szerv mindenáron összeesküvés-elméletként igyekszik beállítani, csak azt nem értem, mire fel ez a nagy igyekezet, és az okok kutatásának akadályozása? Másik furcsaság, hogy egy első világháborús technológiával, miután az kikerült polgári használatba, hivatalosan senki nem élt vissza, sem Magyarországon, sem világszerte, holott könnyedén megtehetné. Vagy csupa szent életű ember él a világon, vagy pedig működik a tömegek elhülyítése, dezinformálás, kondicionálás, hipnózis és hatalommal való visszaélés a társadalom minden szintjén. Nekem magamnak is nehezemre esik beismerni, hogy az ilyen visszaélések létével számolni kell a mai korunkban (is). A XXI. században semmi sem érvényes már azokból a gyermekded mesékből, amit erkölcs és humánum néven hozott forgalomba eddig az úgynevezett iskolai oktatás irodalom, társadalomismeret, filozófia, etika és egyéb címszavak alatt, nyugodtan el lehet felejteni őket.

Mindeközben arra lehetünk figyelmesek, hogy javában tart a globális felmelegedés, és a világ, amit ismerünk, afelé tart, hogy szépen lassan (de inkább jó gyorsan) a fejünkre dől, ha nem teszünk sürgősen valamit. Nem kevésbé érdekfeszítő a téma, de itt sajnos jórészt a néző szerepére vagyunk kárhoztatva, mert újabb nagyhatalmi játszmába csöppenünk, amikor ezt forszírozzuk, és nem túl kellemes azzal szembesülni, hogy legfőképpen néhány hatalommániás elmeháborodotton múlik az, hogy végigélhetjük-e nyugodtan az életünket, vagy pedig elsüllyedünk, illetve szénné égünk-e a napon? Szóval a 2019-es évek végére ezekig a cseppet sem bíztató, kétes kimenetelű témákig sikerült eljutni, ami mellett a pszichiátria nevetséges erőfitogtatásnak és ijesztgetésnek tűnik.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok boldog új évet, remélve a legjobbat, de felkészülve mindenre. Mindenki megtisztelő figyelmére számítok a jövőben is, remélhetőleg hosszú ideig még. BÚÉK!

Alkalom, Skizofrénia, Világgép
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!