News Updates

Home » Alkalom » Boldog karácsonyt 2021-ben is!

Boldog karácsonyt 2021-ben is!

Nem nagyon akartam írni semmit karácsonyra, de nem bírom megállni, úgyhogy kezdem. Tegnap állítólag bemutatták a Mátrix 4-et, aminek nagyon örülök, igazából még a Mátrix és a Mátrix 2-3 “dógait” sem tanulmányztam még ki eléggé alaposan, de én amúgy sem vagyok túl nagy mozis, hanem inkább csak ilyen utólag tanulmányozós, nézős, kritizálós, úgyhogy mindegy.

Na, akkor térjünk rá az adatokra: A 2021-nek az az egyik érdekessége, hogy 20-ig még könnyen elszámol az ember, de 21-től már egy kicsit gondolkodni kell, ez az ember anyanyelvén még nem érhető annyira tetten, mert a számok egymás utáni mechanikus darálása, de egy külhoni nyelvben, például az angolban már előjön.

A huszadik századból most válik igazán huszonegyedik, érdekes, pont a 21. évben, ami véletlenül a legmagasabb szerencseszámom. A másik a 19. Sajnos, a 20. század egy kicsit büdi volt, világháborúkkal terhes, és frontról visszatért emberevők tanítottak volna minket emberségre, ami annyira talán elég volt, hogy átadják végre a stafétát. Pont most, pont 2021 karácsonyán. Néhány ünnepet eltökösítettünk, elhalloweenesítettünk, főleg Magyarországon, ugye, ezzel végig maszkolni akarva, hogy a karácsonyi és az újévi menetrendet viszont muszáj tartanunk, különben gondok lennének az Idővel.

Na, meg az Androiddal, nem igaz, srácok? 😉 Nem árt néha egy kicsit kevésbé korrupt szoftverfrissítés, ahogy mindig is szoktam mondani, hohohohó. :/ Ha tetszik érteni, amire gondolok. Sajnos muszáj néha egy kicsit kevesebbet hazudnunk, kevesebbet lopnunk, visszabontani az arcunkból, nem szólogathatunk be mindenkinek, pláne nem az utcán, aki kommentelni szeretne, nyugodtan megteheti az interneten, vagy könyvben, füzetben, levélben, papír alapon, de ez az utcai harcos vélemény-nyilvánitás, hogy is mondjam csak, nekem már nem annyira szintem.

Én most karácsonykor nem nagyon akarok különösebb balhét, akit érdekel, nagyjából tudja, mi van velem, hiszen követhet a Twitteren. “Apropó, szereted a Jazz-t?” Vagyis apropó, ilyenkor pár megvalósulatlan álmomra gondolok, amikor még Twitter feedelőt akartam írni egy OKJ-s tanfolyamra, illetve Java chatet, mudot, mush-t, pár CMS-sel foglalkozni, például kiemelném itt a PHP-Fusiont, WordPress-t, b2evolution-t, Joomla!, Drupal, ésatöbbi, ugye, kedves gyerekek. Amely programnyelveknek az alapja a PHP és a JavaScript, hülyébbeknek külön kiemelném, hogy a HTML-t és a CSS-t sem feledve el, úgyhogy mielőtt kekeckedni próbáltok velem a jövőben, üljetek szépen vissza az iskolapadba, mert Robi papának meg pont JAVA SE/ME/EE, C++, ésatöbbi problémái adódhatnak egy kis BASIC-kel és gépi kóddal (Assembly) megfűszerezve, meg ami ehhez még hozzájön, úgyhogy nektek csak annyit tudok mondani, mint Fábry Sándor bácsi, hogy: “Kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok!”, úgyhogy a viszontlátásra hamarosan… Szilveszter-újév környékén mindenképpen, szóval cső.

U.i.: Jól van, gyerekek, lesz még Ruby on Rails, Delphi, meg Python, meg RPG Maker, meg O.H.R.RPG.C.E, meg Twine, meg Windrift, meg Adrift, meg pláne Inform 6 és Inform 7, úgyhogy szépen nyugodjatok meg, és menjetek szépen aludni vagy keljetek fel, és jatsszatok inkább valamivel, és hagyjatok kávézni, mert nem sokára mennem kell cigiért. Hey-ho!

U.i.2.: Na, jól van, Kis Dobozfej is segített egy kicsit, meg a 30-as, 70-es és 20-as mobilhálózat (így a végén), és természetesen köszönetet mondunk a Facebooknak, a Twitternek, az Ubuntunak, a Raspbiannak, a Debiannek, és még néhány fajta Linux rendszernek, és egy kicsit a Windowsnak is, mert nélkülük ez a fantasztikus, bár néha egy kicsit szar világ nem ott tartana, ahol most.

*

Történelmi dolgok: És az is probléma volt, hogy kancsevet én egy senkit se érdeklő köcsög bolgárnak gondoltam, csak azt nem vettem számításba, hogy ez nyíregyháza, a szervilizmus és a benyalás fővárosa (volt), és mindenki valami nagy mágust vagy bűvészt látott benne, akinek már 2000 éve is dedikált szerveren futottak a gyerekei, az ő feladata annyi volt, hogy ilyen parittyával csúzlizó szinten tartsa az embereket, és amikor előjöttem és a raspberry-s kritikai megoldásaimmal, ő akkor is csak röhögött, és bömbölt, és hatalmaskodott, csakhogy ennek ezennel vége, barátocskáim.

Tegnap volt egy kis detektív munkám. Úgy hallottam valamely szóbeszédből, és eszembe vöttem, hogy egynémely minitorony lakói igen sűrűn ájuldoznak el vala, és ezt ellenőrizvén, buszról leszállván, hüvelykérés örve alatt szimatoltam a környéken, minek eredménye: park felőli leszedés. Én meg vajon mit csinálhatnék: Mönjek el vala, és pöröljem be az tacony céget? high-tech cuccok, low-tech ésszel, tisztára a pszichiátria keze munkájára valló tevékenység. Hm, “dologtalan kéznek az ördög ad munkát”, tartaná a régi mondás is. Arra is “termel a gonosz”. Az is van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 items - Ft
"A blog a legnagyobb nyilvánosság előtt gyakorolt magány." - Balla D. Károly, mint tudjuk.