abilify vs cisordinol

abilify vs cisordinol

Eredetileg más témáról akartam írni, de mivel annyira nyomott vagyok a jelenleg kapott injekciótól, hogy nem tudom figyelmen kívül hagyni, álljon itt egy összehasonlítás a két mostanában általam kapott depóinjekcióról. A nyíregyházi pszichiátrián egy időben az abilify volt a favorit, a “csodaszer”, de mivel pár év alatt rájöttek, hogy nem is akkora nagy szám, visszatértek egy elavultabb, de ha lehet, ugyanolyan szar gyógyszerhez, a cisordinolhoz. Mindig vannak aktuális kedvenc gyógyszerek, attól függően, hogy mi éppen a javasolt anyag, “min van támogatás”, avagy milyen elfekvőben lévő gyógyszeripari termékeket kellene elsózni, vagyis befecskendezni a szerencsétlen skizofrénekbe.

Az abilify-vel a kövezkező volt a bajom, vagyis problémám, kifogásom: Tablettában szedve, finoman szólva is lef*stam a bokám, méghozzá szinte napi gyakorisággal. Injekcióban nem olyan vészes, bár piával kombinálva ugyanaz az eredmény. Viszont olyan álmatlanságot okozott az injekció, amitől napközben már szinte narkolepszia-szerű rohamok jöttek rám. Magyarul az abilify viszonylag tűrhetően indul (a hasmenés is csak később jön ki), viszont nem egy életre szóló gyógyszer, azt már sikerült (rajtunk) kitapasztalni. Egyébként ifjúkorában festék adalékanyagként sem igazán vált be. Magyarul nem jó semmire, annak ellenére, hogy világra szóló felhajtást és hírverést csináltak körülötte. A cél az lett volna, hogy legyen egy olyan antipszichotikum, mi nem “szedál”. Na, igen. Csakhogy, sajnos az “egyéb” mellékhatások miatt (amiket sokáig titkoltak) hosszú távon nem lehet ezzel sem együtt élni.

Kaptam már cisordinol injekciót régebben, csak leváltották, mert azt mondták, hogy alkohollal együtt a cisordinol demenciát okoz. Azt már elfelejtették hozzátenni, hogy alkohol nélkül is demenciát okoz, a kezelőorvosom megbíztatott, hogy ha nem hagyjuk el, akkor 3-4 év múlva maradandó kézremegésem lesz tőle. A gyógyszermellékhatásokat az orvosok szeretik “egyéb okok” címszó alatt feltüntetni. Sajnos, túl sokat alszom, egyéb okok miatt. Sajnos, reggel gondot okoz a felkelés, egyéb okok miatt. Sajnos, a teljesítőképességem észrevehetően csökkent, egyéb okok miatt. Az orrom állandóan be van dugulva, nehezen veszem a levegőt, egyéb okok miatt. És még basztatnak, hogy nem szedem mellé a reagila nevű gyógyszart. Ha szedném, szerintem már nem élnék, vagy agyhalott zombi lennék. Csak annyit szeretnék kérni, hogy halálom esetén is azt jelöljék meg: egyéb okok miatt. Márciusban az orvos azt ígérte, hogy elveszi, de már megtanultuk, hogy amit ígér és ami történik az 2. Ezen jót röhögtünk, persze az ember kínjában röhög ilyenkor, és mindjárt értelmet nyer a kifejezés, hogy valaki “halálra röhögi magát”. Aki ilyen szert adat be másnak, vagy arra kényszeríti (bármilyen eszközzel), hogy ezt kelljen kapnia, azt is kötelezném, hogy magán is alkalmazza. Ennyi röviden a két injekció közötti mellékhatások különbsége, lehet választani (vagy nem).

,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.