100 kávé egy nap

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

A kóstoló, aki 100 kávét iszik egy nap, azt mondja, jót tesz neki.

Azt gondolhatnád, hogy sok kávét iszol, hogy átvészeld a napot – de talán ez semmi ahhoz képest, amit Helen Marsot csinál, vagyis hogy megiszik 100 csészével egy nap. Íz tesztelője a Dunkin’ Brands’ kávénak, Helen a felügyelője a minőségének a társaság által forgalmazott és eladott italoknak.

Egy átlagos héten a minőségügyi menedzser úgy becsüli, hogy különböző kávék százait kóstolja végig utazása során. Így nyilatkozik munkájáról: „Mint kávé minőségi ellenőr szakértő, azt kell, hogy mondjam, hogy egy jó csésze kávé tiszta és egynemű kávé savassága, testessége, édessége és szájíz érzete pontos aránya tekintetében. A kávéban nagyon sokféle változó befolyásolja az ízt.”

Habár, talán nem issza meg teljesen minden egyes csészével, ragaszkodik hozzá, hogy a mennyiségnek, amit fogyaszt, pozitív hatása van az egészségére. Helen, aki egy Canton nevű helyen lakik, Massechusetts államban, az USA-ban, a jelenlegi állásában 2005 óta van, és több tízezer csésze kávét ivott az eltelt években.

A tesztelő munkáján kívül Helen felügyeli a Dunkin’ s kávé laboratóriumi tesztjeit, az Egyesült államokban, és azokban az országokban, ahol az italt gyártják. Hozzáteszi: „A fán kezdődik, és a csészében végződik, de addig több, mint 100 lépésen megy keresztül – a kávé tele van meglepetéssel és tapasztalattal.”

Évente, a Dunkin’ Donuts 1,8 milliárd forró és jeges kávét ad el világszerte. És a weboldalán a márka azt állítja, hogy néhány kávé tesztelőjük 600 kávét tesztel egy nap. Helene azt mondja: „Szeretem, hogy könnyen igazítható a kávé fajtája az ember kedvéhez, a sötét örölésűtől a világos őrölésűig, az átfolyótól az áztatós kávéfőzőben készült kávéig vagy az eszpresszóig. Könnyen variálhatod az ízét: habbal vagy hab nélkül, cukorral vagy cukor nélkül, forrón vagy jegesen felszolgálva.”

www.mirror.co.uk

Doku, Írások, Újságírás
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány /

Szólj hozzá Te is!