10 meglepő tény a kávéról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Sokak számára a kávé felértékelődik az oxigén és az élelmiszer szintjére. Szerencsére, nem kell messzire mennünk, hogy találjunk, legyen az forró, jeges, habos vagy kevert. Szóval, fogj egy csészét, dőlj hátra, és élvezd ezt a 10 meglepő tényt a kávéról.

  1. A legdrágább fajta trágyából készül. Elefánt trágyából, pontosabban. Az emésztési folyamat lebontja a fehérjéket a kávébabban, ami, azt mondják, kiemelkedő eredményhez vezet. 50 dollárért szervírozzák, tehát valószínű.

  2. Meg tud hajtani egy teherautót. Egy férfi Angliában kávézaccal és speciális átalakítóval 60 mérföld per órás (96 km per óra) sebességet ért el, és új Guinness Világrekordot állított fel.

  3. A kávéivás valamikor halállal volt büntethető. A 17. században, IV. Murad szultán elrendelte, hogy aki megiszik egy csésze kávét, azonnal fejezzék le.

  4. A koffeinmentes kávé nem azt jelenti, hogy nincs benne koffein. A koffeinmentes kávé csak koffeinkivonási folyamaton megy keresztül, de nem vonják ki az egészet. Nem tartalmaz sokat, de még mindig marad benne.

  5. Hawaii az egyetlen állam az USA-ban, ahol kávét termesztenek. A specialitás itt a Kona, az egyik legdrágább fajta a világon.

  6. A kávét az etióp kecskék fedezték fel és az őrzőik. Talán. A legenda szerint, miután megettek egy csomó termést, egy csoport kecske olyan sokat ugrált, hogy a pásztorok megvizsgálták a növényt. Miután ettek belőle egy keveset, hasonló reakciókat tapasztaltak.

  7. Az emberek sok kávét isznak. Világszerte, 2,25 milliárd csészével fogy minden nap. 400 milliót az USA-ban hajtanak fel egyedül.

  8. Az emberek Hollandiában isznak a legtöbbet. Átlagosan 2 és negyed csészével fejenként, naponta. Finnország a második, 1,8 csészével. A harmadik hely a svédeké, akik 1,3 csészével szoktak. Az USA a 16 helyen áll.

  9. Az európaiak „arab bor”-nak is hívják. Erre ráhibáztak, mert a szó, amiből a kávé ered, pontosan a „bab bora” kifejezés lefordítva.

  10. A világ legnagyobb koffeintartalmú főzetét Death Wish-nek hívják (Halálos Kívánság). Az a trükkje, hogy Robusta babokat használnak a tipukus Arabica fajták helyett. 200 százalékkal ütősebbek. De ne aggódjunk, hogy véletlenül ilyet főzünk. A logóján koponya és lábszárcsont szerepel, világossá teszi, hogy az ember mire készül.

Blog, Doku, Írások, Kalcsör
Mintha kizártak volna a saját bulimból, másnaposan kávézgatok különféle presszókban, várva, hogy elkezdődjön végre az életem afterpartija. / In Progress: DE-BTK kommunikáció-médiatudomány, újságíró szakirány / robi781030@gmail.com

Szólj hozzá Te is!